Varmepumpe luft til vand – store besparelser og en klimavenlig profil

08 august 2022
admin

editorial

Inden for få år er luft til vand varmepumpe som primær opvarmningsform i private hjem steget voldsomt i popularitet. Dette skyldes et væld af årsager, men er især på grund af den voksende bevidsthed om, hvordan klimaændringerne påvirker vores planet. Den grønne omstilling er på alles læber – og her spiller såvel vedvarende energi som varmepumper en stor rolle.

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

Luft til vand varmepumpen fungerer ved at omdanne varmeenergien i luften uden for din bolig til opvarmning af denne via dine vand radiatorer, samt opvarmning af brugsvand. Brugsvand er det vand, du bruger til eksempelvis brusebad og opvask, og som kommer ud af dine vandhaner.

Varmepumpen er forbundet til det, der kaldes for centralvarmesystemet i dit hjem. Dette består af rørledninger som via varmtvands beholderen forbundet til radiatorer og vandhaner i hele boligen. En luft/vand-varmepumpe kører på elektricitet og kan potentielt levere op til fem gange så meget varme som et slidt fyr. Du får, med andre ord, rigtig meget mere varme for pengene med en varmepumpe.

image

Det gør den til et økonomisk og bæredygtigt alternativ til olie, naturgas eller fjernvarme. En varmepumpe er en af de mest effektive opvarmningsformer – nogle modeller er endda 100 % effektive. Det betyder, at du sparer penge på dine energiregninger og hjælper med at beskytte klimaet, når du bruger en varmepumpe i stedet for et fyr.

Hvordan vælger jeg den rette varmepumpe?

Der er nogle få ting, du skal overveje, når du vælger en varmepumpe. Et større hus har brug for en større varmepumpe med en højere kapacitet, hvorfor du skal sørge for at vælge en model i en størrelse, som kan levere den efterspurgte varme. Kapaciteten måles i kilowatt (kW) og angiver, hvor meget varmeeffekt varmepumpen har. Et typisk familiehus har brug for en varmepumpe med en kapacitet på omkring 15-20 kW.

Amalo er et VVS-firma med speciale i varmepumper, som kan hjælpe dig med at vælge den varmepumpe, der passer til din boligs og din families behov.

Flere Nyheder