Spar penge på din varmeregning med nye vinduer

10 maj 2022
Lotte Hindsberg

Synes du, det er lige lovlig koldt indendørs, uanset hvor mange ekstra trøjer og varme sokker du har på bør du få dine vinduer og døre undersøgt. Det du skal have undersøgt, er om de er godt nok isoleret. Hvis svaret er nej, bør du overveje at få dem overveje. Du kan også overveje at få dine yderdøre udskiftet på samme tidspunkt. Får du et bedre isoleret hjem, vil du opleve at din varmeregning bliver markant mindre, samtidig med at du ikke vil fryse. 

Du skal dog være opmærksom på at du skal lufte ud mindst to gange om dagen i 5-10 min. Det skal du gøre for ikke at få fugt og skimmelsvamp. Du skal ikke være nervøs for at du fyrer for gråspurve. Bliver luften ikke udskiftet vil det blive svære at varme din bolig op. Derfor giver det god mening. Du kan se forskellige typer af døre og vinduer på klarvinduer/dore. 

vinduer

Få råd og vejledning

Skal du have udskiftet dine vinduer og evt. døre, kan du med fordel få råd og vejledning af en tømrer eller glarmester. Selvom man selv, måske med hjælp af andre selv kan udskifte ens vinduer, anbefales det at få en tømrer eller glarmester til at udføre opgaven. Det er for at sikre at vinduerne bliver sat korrekt ind. Bliver de ikke det kan du i værste tilfælde opleve at de falder ud og skader andre. 

Det betyder også at vinduerne kan blive sat skævt i. Det vil i praksis betyde at de ikke vil holde så godt og længe som ellers og de heller ikke isolere på samme gode måde, som hvis de er sat korrekt i. 

De kan også rådgive dig til, hvordan du bedst muligt kan vedligeholde dine vinduer. Blandt andet at undersøge fugerne og udskifte dem, hvis der er revner.

Flere Nyheder