Spar penge og skån klimaet med en varmepumpe luft til vand

04 august 2022
admin

editorial

Måske har du hørt om begrebet luft til vand varmepumpe, og du har sikkert også bemærket, at denne opvarmningsform stiger i popularitet. Overvejer du selv at skifte det gamle fyr ud med en luft til vand varmepumpe, er der faktisk mange penge at spare for dig – og så kan du samtidig pudse klima glorien ekstra hårdt. Hvorfor det er en fordel at skifte til luft til vand varmepumpe, kan du læse mere om i det følgende.

Hvad er en luft til vand varmepumpe, og hvordan fungerer sådan én?

Luft/vand varmepumpen fungerer ved at omdanne varmeenergien i udeluften til opvarmning af cirkulationsvand, som løber i dine radiatorer og dit gulvvarme system, og dit brugsvand – altså det du bruger til vask og badning. Varmepumpen er forbundet til centralvarmesystemet i dit hjem, som giver dig varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne via varmtvandsbeholderen.

Varmepumpen er eldrevet og uhyre energi effektiv. Faktisk leverer en luft/vand varmepumpe op til fem gange så meget varmeenergi, som den bruger i elektricitet. Det gør en sådan varmepumpe til et økonomisk og bæredygtigt alternativ til olie, naturgas eller fjernvarme.

varmepumpe luft til vand

En luft til vand varmepumpe er en af de mest effektive former for opvarmning. Du sparer penge samtidig med at du gør en indsats for at skåne klimaet, når du bruger en varmepumpe i stedet for et fyr.

Hvor meget kan jeg spare med en luft til vand varmepumpe?

For at give dig en idé om, hvor meget du kan spare, kan vi sige, at din gamle ovn bruger olie til at generere varme. En gennemsnitlig oliefyret kedel udleder ca. 2.700 kg kuldioxid om året.

Hvis du skifter til en luft-til-vand-varmepumpe, vil dine kuldioxidemissioner blive reduceret med mere end 80 %. Med andre ord sparer du ca. 2250 kg kuldioxid hvert år – det svarer til at køre 8000 kilometer i en benzindrevet bil!

Desuden er omkostningerne til opvarmning af dit hjem med en luft-til-vand-varmepumpe op til 60 % lavere end med olie. Så ikke alene gør du noget godt for miljøet – du sparer også penge på din varmeregning.

Få hjælp til valg af varmepumpe på amalo.dk

Flere Nyheder