Nyt eller nyslebet?

16 april 2020
pia_nielsen

Kvaliteten på gamle trægulve kan være rigtig god, men overfladen slidt og grim. Du kan vælge at lægge et nyt gulv, eller du kan få slebet det eksisterende professionelt, https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-gulvafhoevling/billig-gulvafslibning/ – det er langt billigere. 

Nyt eller slibning?

Nyt gulv er lækkert, det er nemt at holde, og du kan få det i lige netop den nuance, som du ønsker. Men det koster. Det koster at købe ind, det koster at lægge, og det koster besvær at brække det gamle op. Er dit eksisterende trægulv massivt og i god kvalitet er det langt billigere og nemmere at få slebet – og du kan få det gjort professionelt, så du slipper for besværet. 

Hvad indebærer gulvafslibning?

Først og fremmest skal gulvet været massivt træ og egnet til at slibe. En fagmand kan ved et besøg vurdere om gulvet egner sig til slibning og give et tilbud på opgaven. Hvis du vælger at acceptere tilbuddet skal du have flyttet alle møbler ud af rummet, inden han kan gå i gang. Døre til tilstødende rum bør afdækkes, så støv ikke breder sig alt for meget. 

Kan du selv slibe?

Ja, det kan du – men det kræver, at du har, låner eller lejer en gulvslibermaskine, at du køber en stor mængde sandpapir til maskinen, og at du er sikker på, hvordan du gør. Risikoen ved at gøre det selv er, at du kan komme til at slibe for meget nogle steder og for lidt andre steder. Det giver et dårligt resultat ved efterbehandling og kan ses, ligesom helligdage kan ses på en nymalet væg. 

Hvilket slutresultat får du?

Du vælger selv, hvad gulvet skal efterbehandles med. Du kan vælge den klassiske lak i blank eller mat udgave. Du kan vælge en let pigmentering med hvid eller en anden farve, og du kan naturligvis vælge at behandle det med sæbespåner eller male det. Valget er dit!

Flere Nyheder