Få hjælp med et forældrekøb af en boligadvokat

08 februar 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Har du som forældre det nødvendige økonomiske overskud til at hjælpe dine børn med en bolig, et såkaldt forældrekøb kan du med fordel få hjælp af en boligadvokat. Både i forbindelse med selve købet som ikke adskiller sig fra alle andre former for boligkøb, men også med at sikre at det er i orden at i køber boligen og lejer den ud til jeres børn.

Det ville være ærgerligt, hvis i har underskrevet slutsedlen og så finder ud af at i ikke må leje boligen ud. Din boligadvokat kan også hjælpe med at få søgt boligsikring og få lavet en lovlig lejekontrakt, som selvom det er et forældre køb er vigtig bliver lavet. 

boligadvokat

Benyt jer af en lokal boligadvokat

Der er flere fordele ved at hyre en lokal boligadvokat. Han vil have et godt lokal kendskab til området, herunder hvilke lokalplaner der er. Det kan være planer, der kan være med til at øge jeres interesse for området, men det modsatte kan også være tilfælde. Det er rart med let adgang til en ny motorvej, men det er de færreste der ønsker, at den løber igennem ens have.

En lokal boligadvokat vil også have erfaring med de forskellige ejendomsmæglere og lige så vigtigt, de lokale bankafdelinger. Han vil kunne anbefale, hvilken bank du med fordel kan ansøge om et boliglån og han kan være med til at forhandle et bedre boliglån på plads. 

Når i har fundet den helt rigtige bolig og der foreligger en købsaftale, som jeres boligadvokat har godkendt, skal der laves et skøde. Det skøde skal tinglyses før boligen juridisk set er din. Derfor er det vigtigt, at det sker så hurtigt og smertefrit som muligt. Der betales et fast gebyr og en promille af købssummen til Tinglysningsretten. Tinglysningen foregår i dag digitalt og både køber og sælger underskriver med deres MitID.

Flere Nyheder